Valtioneuvosto antoi uusia valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia 15.10.2020 liittyen koronatartuntojen ehkäisemiseen.  Pirkanmaan on määritelty olevan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, jolloin valtioneuvoston suositusten mukaan kaikenikäisten ryhmäharrastustoiminta on järjestettävä siten, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Akaassa tilanne on onneksi rauhallisempi, mutta seuraamme tietysti aktiivisesti valtioneuvoston, AVI:n ja sairaanhoitopiirin tiedotuksia.

 

Uudet suositukset eivät toistaiseksi vaikuta balettikoulun toimintaan. Lasten- ja nuorten harrastustoiminta arvioitiin valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa sen verran tärkeäksi ja tartuntariski niin alhaiseksi, että voimme jatkaa tunteja normaalisti. Aikuisten ryhmätunneillamme ryhmäkoot ovat niin pienet, että reilut turvavälit on mahdollista pitää, ja lisäksi valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa ministeri Saarikko mainitsi, että kiihtymisvaiheessa ryhmäliikunnan keskeytyssuositus koskee salibandyn ja koripallon kaltaisia sisäjoukkuelajeja, joissa pisaratartunnan riski on korkea.

 

Muistattehan yhä, että tunneille saa tulla vain täysin terveenä. Opettajat huolehtivat tunneilla turvavälien ylläpitämisestä sekä tankojen desinfioinnista aina, kun tankoja on käytetty opetuksessa. Oppilailta ja mahdollisilta saattajilta toivomme aktiivista hyvää käsihygieniaa (tiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä tarjolla) sekä välttämään kaikkea tarpeetonta oleskelua pukuhuoneissa tai tanssisalin tiloissa. Siksi tanssivaatteet on mahdollisuuksien mukaan hyvä vaihtaa jo kotona päälle. Saattajien toivomme välttävän sisätiloihin tulemista ja toisaalta pitämään käynnin sisätiloissa mahdollisimman lyhyenä, mikäli oma lapsi tarvitsee pukemisessa tai riisumisessa apua. Thl:n suosituksen mukaisesti suosittelemme saattajaa käyttämään maskia, mikäli saattaja joutuu tulemaan sisälle asti auttamaan lasta esimerkiksi pukemisessa.

 

Olemme ilolla panneet merkille, että kuluneen syyskauden aikana saattajat ovat toiveemme mukaisesti pyrkineet odottamaan ulkona, mikäli oma lapsi pystyy omatoimiseen toimintaan sisätiloissa. Kiitos teille oppilaille ja vanhemmille suositusten hyvästä noudattamisesta jo tähän asti ja jaksetaan jatkaa vielä, että saadaan harrastustoimintaa jatkettua keskeytyksettä tästä eteenkin päin!

 

Kertaa myös poikkeusajan osallistumisohjeemme: https://petiteballerina.fi/osallistumisohje/