Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä tiedotti keskiviikkona linjauksensa ajalle 8. – 28.3. harrastustoimintaan tehtyihin rajoituksiin ja suosituksiin. Niiden mukaan lähtökohtaisesti alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta saa jatkua nykyisenkaltaisesti ja 12-18-vuotiaiden harrastustoiminta pienin täsmennyksin.

Olemme Petitellä pyrkineet tämän viikon aikana jälleen perehtymään laajasti eri ohjeistuksiin, suosituksiin ja rajoituksiin, joita on tehty mm. Valtioneuvoston, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:n sekä Pirkanmaan ”koronanyrkin tahoilta. Niiden perusteella voimme hyvillä mielin todeta, että lasten ja nuorten tanssinopetusta voidaan meillä jatkaa myös ajalla 8. – 28.3.2021. Tähän asti pienten ryhmäkokojensa ansiosta normaalisti jatkuneet aikuisten ryhmät (aikuisbaletti ja jazz/musikaalitanssi) joudutaan kuitenkin siirtämään kolmeksi viikoksi etäopetukseen. Niiden osalta opettajat ovat itse yhteydessä ryhmäläisiin käytännön järjestelyistä.

  • Erityisesti 12-18-vuotiaiden osalta toivomme kuitenkin, että perehdytte alla oleviin Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksiin koskien lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Ohjeistus sisältönsä mukaan koskee ensisijaisesti 12-18-vuotiaita, koska lähtökohtana on, että alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei rajoitettaisi. Teitä oppilaita ja oppilaiden vanhempia koskevat ensisijaisesti seuraavat kohdat:
    Vanhempien ja muiden ulkopuolisten henkilöiden oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa ei sallita.  12-18-vuotiaat eivät saattajaa sisäpuolelle tarvitse. Pienimpien oppilaiden kohdalla on edelleen mahdollista, että yksi avustaja tulee avustamaan riisumisessa ja/tai pukemisessa maski naamalla ja turvavälit muihin huomioiden. Tanssivaatteet toivotaan edelleen vaihdettavan jo kotona alle ja opettaja auttaa mielellään tarvittaessa balettitossujen kanssa, joten pyydämme vanhempia harkitsemaan, onko saattaja sisätiloissa välttämätön.
  • Osallistujat ohjeistetaan oikeanlaiseen käsi- ja yskimishygieniaan sekä oikeanlaiseen toimintaan oireiden ilmaantuessa ja koronatestiin hakeutumisessa  Pyydämme muistuttamaan lapsia käsi- ja yskimishygieniasta myös kotona, vaikka myös opettaja tunneilla siitä muistuttelee. Tiloissa on käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä saatavilla.
  • Lisäksi Taysin sivuilla mainittiin, että yli 12-vuotiailla olisi maskisuositus sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.

Me Petitellä puolestamme huolehdimme jatkossakin ohjeistusten mukaisesta toiminnasta. Opettajat huolehtivat tunneilla turvavälien ylläpitämisestä sekä tankojen desinfioinnista aina, kun tankoja on käytetty opetuksessa, sekä pitävät itse hengityssuojaimia. Valitettavasti tämän myötä selvää on myös, että näytöskuvausta ei voida toteuttaa vieläkään turvallisesti rajoitusten puitteissa, mutta se on yhä työn alla, kunhan tilanne helpottaa. Varsinaista yleisönäytöstä emme usko, että pääsemme kauden päätteeksikään toteuttamaan.

Kiitos jo etukäteen teille oppilaille ja vanhemmille suositusten hyvästä noudattamisesta ja tsemppauksesta jo tähän asti. Jaksetaan jatkaa vielä, että saadaan harrastustoimintaa jatkettua keskeytyksettä tästä eteenkin päin!

Petiten osallistumisohje nettisivuillamme: https://petiteballerina.fi/osallistumisohje/