Tuntikuvaukset

Petiten tarjoamat tanssilajit ovat baletti, showjazz, street/hiphop ja nykytanssi. Tunneillemme ovat tervetulleita niin lapset, nuoret ja aikuiset.

Baletti

Balettitunnit ovat tasolta toiselle eteneviä. Tunti koostuu tankosarjoista ja keskilattiasarjoista. Tunneilla harjoitellaan esim. hyppyjä ja piruetteja, sekä venytellään. Tärkeää on tanssillinen ilmaisu ja musiikin kuunteleminen.

Pienet tanssijat (satubaletti ja alkeisbaletti) tutustuvat baletin maailmaan leikinomaisten harjoitteiden avulla. Tunneilla esim.  marssitaan, laukataan, opetellaan kehonosia, taputetaan rytmejä, venytellään, opitaan kuuntelemaan musiikkia ja toimimaan ryhmässä.

Street / Hiphop 

Tunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta, kehonhuoltoharjoitteista, improvisaatioharjoituksista sekä tanssisarjoista. Tanssimme rennolla otteella hiphop-musiikin tahtiin! Vaatetuksena tunnille sopii rennot, joustavat vaatteet sekä kengät (huom. EI ulkokenkiä). Tunti sopii kaikenikäisille ja ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa.

Showjazz 2

Tunti koostuu alkulämmittelysarjoista, tekniikkaosiosta, salin poikki kulkevista sarjoista, improvisaatioharjoituksista, kehonhuoltoharjoitteista sekä tanssisarjoista. Tunnilla keskitymme jazztekniikkaan, johon liitämme show-tyylin elementtejä monipuolisesti. Vaatetuksena tunnille sopii vartalonmyötäinen joustava tanssiasu sekä nilkkasukat tai jazztossut. Tunti on tarkoitettu edistyneille jo useamman vuoden showjazzia harrastaneille (yläasteikäisestä eteenpäin), joiden tanssitekniikka on kunnossa ja soveltuvat haastavamman tason tekniikkatunnille.

Nykytanssi 1

Tunti koostuu alkulämmittelysarjoista, tekniikkaosiosta, salin poikki kulkevista sarjoista, improvisaatioharjoituksista, lattiatyöskentelystä, kehonhuoltoharjoitteista sekä tanssisarjoista. Vaatetuksena tunnille sopii joustavat vaatteet sekä paljaat jalat tai varvaspikkarit (FootUndies). Tunti on tarkoitettu alkeis- ja perustason harrastajille (alakouluikäiset) ja tutustumme nykytanssiin perusasioista ja -tekniikoista lähtien.