Tanssisalin kehittämistä

Lattia, tangot, peilit, pukuhuone...

Mirjam Airio-Murolan eläköidyttyä mietimme, onko meillä rahkeita jatkaa toimintaa, koska minulla ja Helkalla ei ollut yhtään mitään kokemusta tanssikoulun pyörittämisestä ja liikenevää aikaakaan ei oikein ollut. Päätimme silloin "jatkaa minimillä", eli että toiminnan pyörittäminen ja siihen liittyvä hallinto vaatisi mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa, koska sivutoimeen liikeneviä työtunteja ei kolmelapsisessa perheessä ollut mitenkään tarpeeksi.

Siitä seurasi tuuliajotilanne, jossa homma pyöri "jotenkin" ja käytännössä kokonaan ammattitaitoisten opettajiemme avuin, mutta toiminta pyöri paikallaan, aspan ja laskutuksen ajankohtien ollessa mitä sattuu.
Korona-aika lopulta "putsasi pöydän" lisääntyneellä tiedotustarpeella, poukkoilevan päätöksenteon muodostamalla epävarmuudella, meihin kohdistuneen asiakastyytymättömyyden ja oppilasmäärän romahtamisen myötä, mikä kokonaisuutena pakotti meidät tosissaan miettimään jatkammeko tanssikoulun pyörittämistä vai laitammeko lapun luukulle.

Tanssikoulun onneksi siskoni Natasha Sihvonen (os. Murola) ilmaisi halunsa tulla mukaan tanssikoulun pyörittämiseen markkinoinnin ja muun tekemisen myötä, ja päätimmekin etsiä keinoja toiminnan jatkamiseksi ja kehittämiseksi. Tavoitteeksi otettiin parempi opetusympäristö, hallinnollisen taakan keventäminen ja työpanoksen siirtäminen asiakaspalveluun ja markkinointiin.
Ja voi sanoa, että Natashan työpanos etenkin somemarkkinoinnissa ja positiivisen hengen lisäämisessä ovat olleet korvaamattomia. Koskaan ennen meillä ei esimerkiksi ole ollut oikein mitään joulukoristeita, ellei hyllyjen pölyjä lasketa sellaisiksi, ja nyt saimme niiden lisäksi Natashan toteuttaman joulukalenterikokonaisuuden ja innostettua monet mukaan!

Syyskaudelle päivitimme salin äänentoiston ja valaistukset ja tarkoituksena oli tilata uudet matot, mutta haluttua mattoa ei ollut saatavilla kuin "epämääräisessä tulevaisuudessa".

Noin puolivälissä -22 syyslukukautta saimme tiedon, että toiminnanohjauksen lisensointi muuttuu, mikä olikin meille suotuisaa, koska sen myötä saimme käyttöömme toiminnallisuuksia, joiden myötä oli mahdollista rakentaa uusi ilmoittautumisjärjestelmä ja oppilaslistojen muodostaminen ilman mitään integraatioita ja lisäkuluja, jotka ovat pieninäkin kuukausisummina vaikeita kattaa - huomioiden muunkin yritystoimintamme haasteet kustannuspaineessa ja myynnin vähentymisessä.

Jouluna teimme pieniä päivityksiä ja nyt -23 hiihtolomalla on tavoitteena asentaa ainakin uudet joustavammat matot vanhojen ja pitkäänpalvelleiden mattojen tilalle. Samalla tanssilattian pinta-ala kasvaa, jotta tanssijoita mahtuisi enemmän ja toisaalta että "isompien tyttöjen" koreografioille olisi enemmän tilaa!

Tavoitteena on myös rakentaa täysin kelluva joustolattia uusien mattojen alle, mutta emme ole vielä saaneet kiinteistönomistajalta lupaa. Olemme toiveikkaita, koska rakenne on helposti purettavissa, eikä se aiheuta mitään muutostarpeita kiinteistöön liittyen.

Mutta matot ovat joka tapauksessa tulossa! Mattomateriaali on itävaltalaisen Tüchlerin valmistama Ground Control, joka on kuituvahvistettu ja ohuella pehmusteella varustettu eikä rakenteensa puolesta aseta rajoituksia esim. tanssijalkineille tai rekvisiitalle.

Seuraavana onkin sitten vuorossa uudet balettitangot, lisää peilejä jne., mutta niihin ei luultavasti riitä rahkeet enää kevätkaudella.

Koska nämä ovat taloudellisesti meille isoja hankkeita, päätimme tarjota mahdollisuuden tukea toimintaa. Ensimmäinen toimintatukituote on muovinen Petiten logolla varustettu juomapullo, jonka myyntituotto käytetään suoraan toiminnan ja uudistusten kustannusten kattamiseen, jotta voimme tarjota laadukkaamman harrastuskokonaisuuden lapsille, nuorille ja aikuisillekin!
Voit halutessasi tilata pullon täältä! Hintavaihtoehtoja on kaksi, joista kalliimpi sisältää sisäänpääsyn vuoden 2023 kevätnäytökseen, joka päättää 30v juhlavuotemme!
Myös tanssilahjakorttien ostaminen on hyvä tapa auttaa meitä rahoittamaan näitä uudistuksia!

Suuri kiitos kaikille pullon tai lahjakortin tilaaville jo etukäteen! Meillä on lisäksi tulossa yrityksille suunnattu "kummiplakaati", jonka myyntituotot käytetään yksinomaan opetusympäristön parantamiseen!

Talviterveisin,
Anton Murola
Petite Ballerina


Ilmoittautumisen pikaohje