Koulun säännöt

1. Ilmoittautuminen ja ilmoittautumisen peruuttaminen 

Oppilaat ilmoittautuvat petiteballerina.fi -verkkosivuilla valitsemalla haluamansa tunnin/tunnit tuntivalikoimasta. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Alle 18-vuotiaan oppilaan ilmoittautumisen vahvistaa huoltaja. 

Mikäli ilmoitat alaikäisen oppilaan, täytä osallistujan sähköpostiosoitteeksi ja puhelinnumeroksi omat tai toisen huoltajan tiedot. Näitä tietoja käytetään tiedottamiseen.

Oppilas voi osallistua tunneille, kun ilmoittautuminen on asianmukaisesti tehty. Mikäli ilmoittautumista ei tehdä, mutta oppilas käy tunneilla tutustumiskerran jälkeen, perimme 45€ toimistomaksun ilmoittautumisen erilliskäsittelystä.

Ilmoittautuminen on voimassa koko lukuvuoden (syys- ja kevätlukukauden). Kevätlukukaudelle ilmoittautuvat oppilaat ilmoittautuvat vain kevätlukukaudelle.

Oppilaat voivat käydä yhden kerran tutustumassa tuntiin ilmaiseksi ilman ilmoittautumista. Ryhmän tullessa täyteen osallistumisoikeus määräytyy kuitenkin vahvistettujen ilmoittautumisten perusteella, jos kaikki halukkaat eivät mahdu ryhmään.

Ilmoittautumisen tehtyään asiakas hyväksyy, että maksua ei palauteta ja/tai lasku erääntyy maksettavaksi, mikäli oppilas haluaa lopettaa kesken kauden kolmannen käyntikerran jälkeen. Myös kahdessa erässä valittu lukukausimaksu erääntyy kokonaisuudessaan maksettavaksi.
Mikäli oppilas peruu osallistumisensa kahden tunnin jälkeen, perimme peruutusmaksuna 35€, kolmen tunnin jälkeen 50€.

Mikäli oppilas ei osallistu kevätlukukauden tunneille, asiasta tulee ilmoittaa yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla 15.12. mennessä, myös silloin kun oppilas peruuttaa vain osan tunneistaan. Myöhemmin kuin 15.12. tulleista kevätlukukauden peruutuksista laskutamme 35€ peruutusmaksun.

Kisaryhmäilmoittautuminen kattaa koko lukuvuoden toiminnan tavoitteellisuuden takia.

Tapahtumamyynnissä kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden perua osallistuminen, jos se tehdään viimeistään 7pv ennen tapahtumapäivää, jotta ehdimme tarjota vapautunutta paikkaa muille. 
Pidätämme oikeuden rajata peruutusoikeutta tapahtuman luonteen perusteella. Tästä ilmoitamme erikseen tapahtuman tiedoissa.

Mikäli tapahtumailmoittautuminen myydään eteenpäin, pitää uusi osallistuja ilmoittaa meille. 
Myöhemmin kuin 7pv ennen tapahtumaa peruttua tapahtumaosallistumista ei hyvitetä.

Workshop -ilmoittautumiset ovat sitovia eikä niitä hyvitetä. Osallistumisoikeuden voi kuitenkin myydä eteenpäin, jolloin uuden osallistujan tiedot pitää ilmoittaa meille.

Peruutus tulee aina tehdä sähköpostitse (tanssikoulu@petiteballerina.fi) tai yhteydenottolomakkeellamme. Peruutusta ei voi tehdä suullisesti opettajalle tai vain lakkaamalla käymästä. 

3. Maksut ja laskutus

Opintomaksut suoritetaan verkkomaksulla ilmoittautumisen yhteydessä tai laskulla viimeistään eräpäivänä. Laskulla maksamisen lisäkustannus on 8 €.

Sisaralennus koskee samasta taloudesta osallistuvia oppilaita. Aktiivitanssija -alennus on voimassa kuin sama oppilas ilmoittautuu useammalle tunnille. Alennuksia ei tällä hetkellä voi teknisestä syystä yhdistää kassalla automaattisesti. 

Maksuhuomautuksista peritään 6 euroa / kpl. Maksujen joutuessa perintätoimiston hoitoon oppilas / oppilaan huoltaja on velvollinen maksamaan omien kulujemme lisäksi asianomaisen toimiston kulut sekä voimassa olevan viivästyskoron. Mahdollisten maksuvaikeuksien sattuessa, ota aina yhteys asiakaspalveluun, älä jää odottelemaan.

Maksuhäiriötapauksissa oppilas ei voi osallistua tunneille ja opettajalla on oikeus estää osallistuminen

Tanssikoulun tiedotus ja laskutus tapahtuvat sähköisesti, joten on tärkeää että asiakas pitää yhteystietonsa ajantasaisina. Muista aina tarkastaa roskapostikansio tai sähköpostiohjelmiston automaattilajittelun kansiot / välilehdet.

Tiedotus tapahtuu tekstiviestein ja ei kiireelliset tiedotteet lähtökohtaisesti kotisivullamme, sähköpostein sekä sosiaalisen median sivustoilla.

4. Poissaolot, sairastuminen ja korvaustunnit

Sairaudesta johtuvat poissaolot voi hyvittää saman lukukauden aikana korvaavilla tunneilla. Omavastuuaika sairauspoissaoloihin littyen on 4 viikkoa. Pitkäaikaisen sairauspoissaolon (yli 4 vko) takia voidaan maksumuutoksista sopia liikuntakiellon pituuden sisältävää lääkärintodistusta vastaan. Tällöin maksuhyvitys annetaan 4 vkon ylittäviltä tunneilta.

Oppilaasta johtuvia poissaoloja (matkat, lyhytaikainen sairastuminen) ei hyvitetä rahassa, vaan oppilas voi käydä toisella saman pituisella korvaustunnilla.

Tanssikoulu voi perua tanssitunnin yhden kerran lukukaudessa per ryhmä ilman korvausvelvoitetta ns. Force Majeure -tilanteessa, esimerkiksi opettajan sairastuessa äkillisesti. Tällaisessa tapauksessa oppilas voi korvata tunnin vapaasti kauden aikana jollain muulla samanpituisella tunnilla. Enemmän kuin yhden peruutuksen tapauksessa oppilailla on oikeus osallistua mille tahansa korvaavalle tunnille, tunnin pituudesta riippumatta tai tarvittaessa menetetyt tunnit korvataan lahjakortein, joiden arvo riippuu tunnin kertakustannuksesta. Korvauslahjakortti on voimassa yhden vuoden luontipäivästä.

Tanssikoulu pidättää oikeuden lähiopetuksen korvaamiseen etäopetuksella ja/tai lähiopetuksen siirtämisellä myöhempään ajankohtaan, mikäli toimintaa ei ole mahdollista jatkaa force majeure syistä (esimerkiksi viranomaisten määräykset, pandemia, tilojen tuhoutuminen). Tällaisessa tilanteessa tanssikoulu ei ole velvollinen korvaamaan rahallisesti peruuntuvia tai siirtyviä lähiopetustunteja.

5. Vastuu

Opettajien vastuu oppilaista rajoittuu tuntiaikaan. Pieniä lapsia ei saa jättää ilman huoltajan valvontaa pukutiloihin. Tanssikoulu ei vastaa toimitiloihin unohtuneista tai sieltä kadonneista varusteista. Oppilaita ei ole vakuutettu tanssikoulun puolesta. Suosittelemme oppilaille vapaa-ajan vakuutusta.

Tanssikoululla on vastuu ilmoittaa mahdolliset tuntiperuutukset viipymättä järjestämisesteellisyyden ilmaannuttua. Tiedotus tehdään tekstiviestein sekä sähköpostilla. Asiakkaan velvollisuutena on huolehtia yhteystietojensa ajantasaisuudesta.

6. Kuvauslupa

Tanssikoulu Petite Ballerinalla on oikeus käyttää sekä tunneilla, lukukausinäytöksissä, tapahtumissa että esiintymisissä kuvattuja ja videoituja materiaaleja opetustarkoituksessa, julkaisuissa, markkinoinnissa sekä nettisivuilla. Oppilaat esitetään materiaaleissa aina positiivisessa kuvassa, emme julkaise arveluttavaa emmekä kyseenalaista materiaalia.
Mikäli oppilaan ei sallita näkyvän koulun kuvamateriaaleissa (paitsi näytöstaltioinnit), pyydämme lähettämään siitä ilmoituksen kirjallisesti yhteydenottolomakkeellamme tai ilmoittautumisen lisätietoviestissä.

Julkaisuissa ei lähtökohtaisesti koskaan nimetä henkilöitä, pois lukien jos esim. kisaryhmäläisistä tehdään lehtiartikkeli tms. esim. palkitsemisesta kertova julkaisu.
Muiden osalta kysymme tarvittaessa luvan nimen käyttöön.

Mikäli jaat tapahtumissa tai näytöksissä ottamiasi kuvia tai videomateriaalia esim. sosiaalisessa mediassa, julkaisussa pitää näkyä aihetunniste #tanssikoulupetiteballerina

7. Tunti- ja opettajamuutokset

Tanssikoululla on oikeus pysyviin tunti- ja opettajamuutoksiin.

Mikäli tunti keskeytetään kesken kauden, jäljellä olevat tunnit hyvitetään menetettyjen tuntien määrän mukaan, mikäli oppilas ei halua vaihtaa ryhmää tai se ei ole mahdollista.

Opettajalla on oikeus ohjata oppilas tämän tasolle sopivampaan ryhmään. Mikäli tämä ei ole ajallisesti mahdollista, menetetyt tunnit korvataan rahallisesti.

Force Majeure -syitä ovat viranomaisten määräykset lähitoiminnan keskeyttämiseksi, pandemia, tilojen tuhoutuminen yms. seikat, joille tanssikoulu ei voi mitään.

Tanssikoulu siirtyy etäopetukseen vain viranomaismääräyksen perusteella. Etäopetus toteutetaan normaalin viikkoaikataulun mukaisesti joko liveyhteydellä, videotaltioinneilla tai näitä yhdistelemällä. Kurssimateriaali (videotaltioinnit) jaetaan Petite Ballerinan kotisivun kautta ja liveyhteydet vakiintuneilla tekniikoilla (Google Meets, Teams, Zoom jne).

Tanssikoulu ei korvaa rahallisesti pandemia tai force majeure -tilanteesta peruuntuvia lähiopetustunteja. Peruutuksia ei vastaanoteta ja laskuhyvityksiä ei tehdä tällaisella ajalla.

8. Pukeutuminen, varusteet ja toiminta tunneilla

Yleiset ohjeet

  • Hiukset siististi kiinni ja pois kasvoilta soljilla, pinneillä ja pannoilla erityisesti balettiryhmissä.
  • Kellot, korut ja purukumit otetaan pois tunnille tultaessa.
  • Hyvät tavat on hyvä muistaa kaikkialla, mutta myös tanssikoulun tiloissa ja tanssitunneilla, joten olethan ystävällinen muille tanssijoille ja kunnioita opettajaa.
  • Ilmoita opettajalle ja/tai asiakaspalveluun mahdollisesta tunnille osallistumiseen vaikuttavasta sairaudesta.
  • Ethän sotke, metelöi tai riko paikkoja. Vahingonteoista ilmoitetaan tarvittaessa poliisille.
  • Tunnilla saattaa tulla jano, voit ottaa vesipullon mukaan saliin.
  • Opettajalla on oikeus poistaa häiriköivä oppilas tanssisalista.

Perusvarusteet tunneille. M ahdolliset tarkemmat ohjeet löydät tuntikuvauksista:

Satubaletti 4-5 v. 
Balettipuku tai shortsit ja t-paita, nilkkasukat tai paljaat jalat.

Valmentavat luokat 6-8 v.
Luokkapuvut, tossut ja trikoot. Mallit ja värit opettajan ohjeiden mukaan.

Baletti alkaen 8 v.
Luokkapuvut, tossut ja trikoot. Mallit ja värit opettajan ohjeiden mukaan.

Street Dance / Hip Hop / Nykytanssi
Rennot, joustavat vaatteet sekä kengät (esim. tanssilenkkarit tai muut vain sisäliikuntakäytössä olevat tossut)


9. Tiedottaminen

Oppilasnäytöstiedotteet suoritetaan monikanavaisesti ml. sähköpostilla hyvissä ajoin ennen näytöksiä. Tuntiperuutuksista ja -muutoksista ilmoitamme sähköpostitse tai tekstiviestein. Kiireelliset tiedotteet lähetämme aina tekstiviestein.

Tarkistattehan, että yhteystiedot ovat oikein ja ajantasaiset. Muuttuneista yhteystiedoista pyydämme tekemään ilmoituksen asiakaspalveluun. Viime hetken tuntimuutokset tiedotetaan tekstiviestein, joten tiedoissa on oltava huoltajan puhelinnumero.